BOSSA NOVA BEATNIKS – DAYBREAK

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

‘Bossa Nova Beatniks’ is een Amerikaanse funrock-formatie rond zanger-gitarist en songschrijver Tom Gould uit Huntington, New York. Sinds de oprichting van de groep in Greenwich Village in 1992 en de release van hun debuutplaat “Heart To Beat” in 1996 zijn er inmiddels al een twintigtal platen van de ‘Bossa Nova Beatniks’ op de markt verschenen. Toch blijven de nieuwe nummers die frontman en bezieler van de groep Tom Gould componeert nog altijd even fris en aanstekelijk klinken, dat ondanks zijn langzaamaan naar de 60 toegroeiende leeftijd.

De meest recente realisatie van ‘Bossa Nova Beatniks’ is de twaalf nummers tellende plaat “Daybreak” die dezer dagen op de markt zal verschijnen. Naast Tom Gould bestaat de huidige bezetting van de band uit gitarist Chris James, bassist Sven Bilberrman, drummer Pat Giles en de backing vocalisten met het echtpaar Amanda Mac en Mike Staub van de punkrockgroep ‘Bad Mary’.

Onze favoriete liedjes uit deze nieuwe plaat “Daybreak” zijn naast de albumopenende titeltrack ook nog “The Ballad Of Billy & Jo”, “I Miss You”, “When The Night Come Around”, “When I’m Alone (In The Little Town)” en de twee nummers die we hier toevoegen op de video’s: de als single uitgebrachte ballad “You Can Talk To Me” en het catchy rockende “All My Needs”.

“Daybreak” is de opvolger van het drie jaar geleden uitgebrachte live opgenomen album “The Bossa Nova Beatniks Show”. Ongelimiteerd plezier, dansbare en meezingbare liedjes en puur entertainment brengen is na al die jaren nog altijd de belangrijkste missie voor Tom Gould en zijn groep die de luisteraars en fans bij optredens met hun vlot in het gehoor liggende liedjes steeds weer willen meenemen op een zorgeloze en leuke trip.

Ter afsluiting nog een kleine boodschap aan bandleider Tom Gould: overweeg eens ernstig om de oversteek naar Europa te maken met de band want de muziek die ‘Bossa Nova Beatniks’ intussen al zo’n dertig jaar produceren valt in onze contreien bijzonder in de smaak. Een optreden van de band op één van onze Rootstime-‘Living Room Concerts’ is daarbij zeer warm aan te bevelen. En de voor begin 2025 aangekondigde volgende plaat zou daartoe wel eens de beste aanleiding kunnen vormen.

(valsam)